ONTWERP VISUALS &
CONCEPT & EDITING

TOM SCHOUW

MOTION CAPTURE &
3D ANIMATION

DUTCH TILT STUDIOS

JULI 2021
IN OPDRACHT VAN

ANOTHERKINDOFBLUE

EEN BEELD WAAR DANS EN TECHNOLOGIE SAMEN­KOMT

Beeldmerk voor
t
heater voorstelling:

WAVE

In samenwerkingsverband met het team van 'Another Kind of Blue' ben ik opzoek gegaan naar beeldmerk voor de nieuwe show van Choreograaf David Middendorp. Hij brengt onder de titel ‘WAVE’ een mix van moderne dans en technologie. Voor de show heb ik ontwerpend onderzoek gedaan en uitgewerkt tot drukwerk zoals posters en advertenties & social media content zoals video's en afbeeldingen. Door gebruik te maken van de motion capture technieken in die in de voorstellingen gebruikt worden, maakte ik samen met Dutch TILT Studios een samensmelting van dans en CGI.
Met Another Kind of Blue onderzoekt choreograaf David Middendorp in de nieuwe voorstelling 'WAVE' welke rol techniek speelt in ons leven en hoe techniek de alomtegenwoordige golfbewegingen van ons bestaan beïnvloedt. Met respectievelijk drones, levensgrote animaties en een op het fenomeen selfie geïnspireerde choreografie laat Middendorp de echte en de digitale wereld samensmelten in spectaculaire beelden en zet hij je op een speelse manier aan het denken over hoe technologie ons leven en onze wereld beïnvloedt. 

De Techniek

Motion Capture

Om er vervolgens weer één beeld van te maken plakte we deze twee beelden over elkaar tot een eindresultaat. Door deze techniek in te zetten met de dansers geven we de toekomstige bezoekers al een voorproefje van wat ze kunnen verwachten van de voorstelling. Een versmelting van dans en technologie.

Motion Capture is het opnemen van echte bewegingen van acteurs en deze vertalen naar hyperrealistische 3D-animaties. De dansers dragen tijdens de opnames een een pak en brengen alle bewegingen in kaart. Met de opnames animeerde een tweede beeld waarbij we geanimeerde linten in de handen van de danser bevestigden. 

Point_Light_Display_of_ASL_sentence
manusfingers-peacereference-1280

Theaters in heel NL

Benieuwd geworden naar de show? Goed nieuws! De voorstelling is vanaf 01/12 tmt 05/03 te zien bij verschillende theaters bij jou in de buurt. Bekijk de volledige agenda van WAVE hier: 

.

Studio Tom Schouw
tomschouw@gmail.com
+31611113601

Instagram: @tomschouw


© 2020, Tom Schouw. All Rights Reserved.